Кралят на рокендрола Елвис Пресли е мъртъв от 40 години, но с

...
Кралят на рокендрола Елвис Пресли е мъртъв от 40 години, но с
Коментари Харесай

40-годишнина от смъртта на Краля на рока - Елвис Пресли

Кралят на рокендрола Елвис Пресли е мъртъв от 40 години, само че с наближаването на годишнината от смъртта му треската в имението му " Грейсланд " в Мемфис доближава своя пик, съобщи ДПА. Елвис Пресли умря на 16 август 1977 година
 
Планирани са десетки събития, в това число денс празненства, събирания на почитатели, надпревари, търгове, обсъждния, концерти. " Очакваме, че по време на тази Седмица на Елвис в " Грейсланд "  в Мемфис ще дойдат почитатели от целия свят, с цел да бъдат дружно с нас тук през август за специфичното честване на живота и наследството на Елвис Пресли ", обявиха уредниците.
 
Всичко, обвързвано с Елвис, като че ли възхвалява митинга и половата независимост, от присъщото му кълчене в ханша на сцената и изключителния му глас до прилепналите към тялото му дрехи и прическата му. Той кара младите почитатели през 50-те и 60-те години на предишния век да изпадат в възторг, до момента в който в същото време провокира яд в консервативна Америка.
 
Смесването на кънтри музика с ритъмендблус бе нещо напълно ново по това време и промени вечно света на музиката. " Без Елвис нито един от нас нямаше да реализира триумф ", увери преди време Бъди Холи. " Без Елвис нямаше да има " Бийтълс ", твърдеше Джон Ленън.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР